Wie wij zijn

KOOPMAN OPTIMA is een slagvaardig ondersteunings- en begeleidingsbureau exclusief voor de publieke sector en dat zicht richt op innovaties. Opgericht in 2016 door Martin Koopman en Marc Pothast, management consultants met samen ruim 70 jaar ervaring…

 

Wij werken samen met hogeschool Inholland. Wij hebben wij onze huisvesting bij Inholland in Alkmaar, maar we werken landelijk. Onze klanten zijn vooral gemeenten, provincies, ministeries, waterschappen, welzijns- en onderwijsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties die worstelen met complexe beleids- en organisatievraagstukken. Door onze dienstverlening – zowel concrete adviezen als fysieke ondersteuning door onze interim-professionals – dragen wij bij aan de kwaliteit van de publieke sector én van de samenleving.

koopman optima, martin koopman, contact, interim-management, advies en ondersteuning

MARTIN KOOPMAN

directeur & interim manager

 

Na tientallen jaren ervaring bij gemeenten en een decennium als directielid bij de BMC Groep was het hoog tijd voor een eigen bureau! Kleinschaligheid, slagkracht, maatwerk en persoonlijke aandacht staan bij ons net zo hoog in het vaandel als excellente dienstverlening. Uw vraag(stuk) benader ik graag vanuit mijn passie voor achtbanen – een prachtige metafoor.

 

Niet alleen voor het leven zelf, waarin extremen elkaar voortdurend afwisselen. Het geldt ook voor het besturen en ontwikkelen van een (overheids)organisatie. Turbulente transitieprocessen als emotionele rollercoaster, als continue aaneenschakeling van enerverende gebeurtenissen. Spanning, uitdaging in uitersten, creativiteit en (beheersbare) risico’s spelen daarbij een belangrijke rol. Maar het gaat volgens mij bovenal om de kick van het sámen in korte tijd iets geweldigs op de rit zetten of weer op de rails krijgen!

 

Bij Koopman Optima krijgt u altijd meer dan u vraagt. In onze onverdeelde aandacht voor de ‘vraag achter uw vraag’ zetten wij graag dat stapje extra voor u en misschien is dat wel onze belangrijkste toegevoegde waarde! Mijn persoonlijke drive is: onze klanten zo goed mogelijk helpen en dat leidt vaak tot even persoonlijke als langjarige relaties met klanten/opdrachtgevers.

 

martin@koopmanoptima.nl

06 51 86 75 50

GERJAN BENIERS

Directeur (Zuid)

 

Met meer dan 15 jaar ervaring in de (geestelijke) gezondheidszorg, meer dan 10 jaar ervaring in het lokale bestuur en nu weer 20 jaar als interimmanager, adviseur en consultant voor de lokale overheid ben ik recentelijk in dienst getreden bij Koopman Optima als directeur Divisie Zuid.

 

Ik ga me naast het interim en advies werk vooral richten op het leggen van de verbinding in Zuid-Nederland van ons bedrijf met de gemeentelijke opdrachtgevers. Hierbij zet ik in op de samenwerking en samen werken. Met en voor gemeenten in een netwerk van interimmanagers, adviseurs en collegae. Hierbij zal ik nijn inhoudelijke expertise binnen het sociaal domein, als verandermanager en organisatieadviseur blijven inzetten.

 

Voor mijn werk gebruik ik graag de metafoor van het (race)fietsen waarbij ik elk jaar weer een nieuwe uitdaging wil aangaan met een team van gelijkgestemden. Geen berg is te hoog of afstand te lang als je dit samen met anderen, gebruikmakend van ieders kwaliteit (en soms) rekening houdend met ieders beperking, kunt doen. De uitdaging van het collectief noem ik dat! Daar ligt mijn passie.

 

gerjan@koopmanoptima.nl

06 15 96 54 05