Onze dienstverlening

Wij richten ons uitsluitend op de publieke sector. Wij helpen (semi-)overheids-organisaties en maatschappelijke instellingen bij hun complexe beleids- en organisatievraagstukken. Zowel met advies als met de inzet van interim-professionals. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Koopman Optima is gepokt en gemazeld in de strategische advisering en (proces)begeleiding van bestuurders, directeuren en beleidsverantwoordelijken. Niet in de laatste plaats omdat wij trends en ontwikkelingen die voor de hele publieke sector van belang zijn vroegtijdig signaleren. Daardoor sluiten wij mooi aan bij de (beleids)prioriteiten van vandaag, maar kijken we tegelijkertijd naar de uitdagingen van morgen. Omdat wij ons niet (hoeven te) beperken tot één beleidsterrein kunnen wij heel gemakkelijk verbindingen maken tussen verschillende beleidsgebieden. Zo zetten wij onze kennis multidisciplinair in en inspireren wij onze opdrachtgevers op basis van de resultaten van onze continue verkenningen. In feite zijn wij ‘wandelende kennisbanken’…

 

U kunt onze expertise inschakelen voor zowel beleidsadviezen als organisatie(ontwikkelings)adviezen. Wij zijn zeer breed inzetbaar, maar hebben bijzondere banden met onder meer het sociaal domein (Wmo, Participatiewet, Jeugdwet), welzijn, maatschappelijk ontwikkeling, ruimtelijke ordening, bedrijfsvoering en financiën, jeugdzorg en -hulpverlening, accommodatiebeleid (onderwijshuisvesting) en onderwijsbeleid, bestuurlijke en regionale samenwerking. Maar uiteraard zetten wij ook graag onze tanden in úw specialisme!

Koopman Optima gaat vaak verder waar andere bureaus stoppen. Wij vinden de implementatie van onze adviezen zo mogelijk nog belangrijker en daarom bent u bij ons ook aan het juiste adres voor tijdelijke versterking van uw team. In ons bestand en netwerk bevinden zich talloze deskundige, energieke en hulpvaardige interim-managers en -adviseurs. Uiteraard met verstand van zaken, maar ook met de juiste ‘aanpakken-mentaliteit’. Natuurlijk inzetbaar voor het oplossen van uw tijdelijke capaciteitsproblemen. Maar meer nog staan zij te popelen om u te ondersteunen bij uw complexe strategische transitieprocessen, zoals decentralisaties, fusies, samenwerkingsverbanden of gemeentelijke herindelingen.

 

Kortom: zoekt u op korte termijn – maar desgewenst voor een langere periode – tijdelijke professionals met het juiste hoofd en hart, neem dan snel contact met ons op. Onze ervaren secretarissen, programma- en projectmanagers, afdelingshoofden/teamleiders en (senior) beleidsadviseurs lopen graag voor u het vuur uit hun sloffen…