Voor een gemeente in de provincie Flevoland zijn wij op zoek naar een beleidsmedewerker Sociaal Domein voor 32 uur per week.

Het Sociaal Domein
Ons sociaal domein bestaat uit drie teams; Beleid, Uitvoering en de Administratie.
Een deel van het team beleid richt zich op de beleidsontwikkeling van de Participatiewet en het lokaal armoede beleid. De komende periode hebben wij de tijdelijke inzet nodig van een extra beleidsadviseur, deels voor ziektevervanging en deels om extra meters te maken.
Wat ga je doen?
Het werkterrein omvat alle onderdelen van de Participatiewet en aanverwante wet- en regelgeving.
In overleg worden de dagdagelijkse taken hierin verdeeld.
Een groot accent van de functie is het actualiseren van beleidsregels en verordeningen.

Beleid
Als gemeente bieden wij onze inwoners graag maatwerk. Hiervoor wordt de omgekeerde verordening ingezet die uitgaat van de vraag van de inwoners en kijkt naar het effect. De visie en kernwaarden van onze gemeente staan hierbij centraal. De verordening gaat over de beleidsterreinen WMO, Jeugd en Participatie en wordt door het beleidsteam gezamenlijk opgesteld.  
Veel van onze beleidsregels en werkinstructies moet hierop worden aangepast. Het totale beleid moet geëvalueerd en opgefrist worden. Dat houdt in; het ontwikkelen van doelmatige plannen, beleid en instrumenten en natuurlijk de vertaling naar de praktijk. Van jou vragen we hierin een regisserende rol en je werkt daarin samen met de kwaliteitsmedewerker. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor beleidskwesties die zich in de dagelijkse praktijk voordoen.

  • Je onderscheidt je door je zorgvuldigheid, zelfstandigheid en samenwerkend vermogen.
  • Je hebt een zakelijke aanpak en bent communicatief en flexibel en bereikt graag resultaten in je werk.
  • Je gaat een beleidsmatige uitdaging niet uit de weg en weet snel en duidelijk regels te formuleren.

Deze opdracht heeft een duur van 5 maanden.

Bent u geïnteresseerd, mail dan voor 16 mei naar fleur@koopmanoptima.nl