Voor een gemeente in het zuiden zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur Onderwijs/Jeugd voor 32 uur per week.

De beleidsadviseur Onderwijs en Jeugd is belast met de beleidsontwikkeling op het gebied van onderwijs en jeugd. De beleidsadviseur werkt op regionaal niveau nauw samen met collega’s van andere gemeenten en neemt deel aan regionale netwerken en overleggen. Daarnaast informeert en adviseert de beleidsadviseur de portefeuillehouder rondom college- en raadsvoorstellen en over relevante (beleids-)ontwikkelingen.

Wat vragen wij?

Op het terrein van onderwijs ben je aantoonbaar een ervaren adviseur. Inhoudelijk heb je kennis van en inzicht in beleidsaspecten die te maken hebben met onderwijs en jeugd, de wet- en regelgeving daaromtrent en actuele ontwikkelingen. Je hebt ruime werkervaring als beleidsmedewerker onderwijs en ook bekend met het brede palet aan taken, zoals hieronder aangegeven.

Je hebt een brede blik op het terrein. Je kunt opereren binnen het bestuurlijke krachtenveld, hebt ervaring met bestuurlijke advisering en daarin ben je effectief. Je bent iemand die weet hoe je moet overtuigen en motiveren en die het leuk vindt om vanuit de gemeente in partnerschap samen te werken met het onderwijs en organisaties in het sociale domein. Als persoon ben je initiatiefrijk en iemand die de handen graag uit de mouwen steekt, daadkrachtig, resultaatgericht en zich als een vis in het water voelt in een dynamische omgeving.

Voor een behoorlijk deel karakteriseert het werk zich door hectiek, deadlines, onvoorspelbaarheid en politiek gevoelige dossiers. Het snel kunnen schakelen tussen verschillende taakvelden met meerdere klantgroepen is nodig.

Deze opdracht duurt 4 maanden.

Bent u geïnteresseerd, mail dan naar fleur@koopmanoptima.nl